Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğiyle düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" eğitim kampının 7’ncisi Ankara’da gerçekleştirilecek.

“Yazımda Kardeşlik Var” eğitim kampı başlıyor

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 250 erkek ve 250 kız öğrenci, "Yazımda Kardeşlik Var" eğitim kampına katılacak. 11 farklı ilden öğrencinin katılacağı kampta gençlerin milli ve manevi değerlerimizle donatılması, Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıması hedefleniyor. Gençlerin temel İslami bilgilerinin artırılması ve kardeşlik ruhuyla sosyalleşmelerine imkan tanınacak eğitim kampında esnek ders programlarıyla temel düzeyde bilgi, bilinç ve becerilerine de katkı sağlanması amaçlanıyor. Öğleden sonra gerçekleştirilecek sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle de 500 öğrenciye sevgi, saygı, sorumluluk, yardımseverlik ve diğerkamlık gibi değerlerin pekiştirilmesi planlanıyor.
Program kapsamında tiyatro, dini musiki, işaret dili, keçe, seramik, ebru, takı tasarım, sokak oyunları ile gezi ve ziyaret gibi etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca okuma grupları oluşturularak, kitap okuma faaliyetleri yapılacak. Ankara’da yapılacak kapanış töreninde ise öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergileyecek.
Kamp, 14-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
OGÜNhaber