Yunus Emre Enstitüsü, Afrika açılımı kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetleriyle kıtada geniş bir coğrafyada Türkçeyi yaygınlaştırmaya devam ediyor.

Türkçe Afrika kıtasında yaygınlaşıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin Afrika’ya aktarılmasına yönelik muhtelif alanlarda faaliyetler gerçekleştirmeyi ve Afrika’da güven esasına dayalı bağlar kurmayı sürdürüyor. Bu çerçevede enstitünün kıtanın farklı bölgelerinde Türkçe öğretimi faaliyetleri düzenleyen temsilcilikleri arasına Burundi de eklendi. Enstitü tarafından Burundi’nin Bujumbura şehrinde bulunan temsilciliğinde ilk Türkçe kursları başladı. Türkiye’de eğitim alma ve Türkiye’yi ziyaret etme hayalleri kuran Burundililer kursa yoğun ilgi gösterdi.

“Bujumbura’da ilk kez düzenlenen Türkçe kurslarımıza yoğun bir ilginin gösterilmesi mutluluk vericidir”
Bujumbura Yunus Emre Enstitüsü Koordinatör Vekili Aziz Tolga Koç, “Bujumbura’da ilk kez düzenlenen Türkçe kurslarımıza yoğun bir ilginin gösterilmesi mutluluk vericidir. Yaz döneminde başlatmış olduğumuz kurslarımıza yüze yakın kursiyer katıldı. Üniversite bünyesinde bulunan temsilciliğimizde yeni eğitim döneminde gerçekleştirilecek kurslarımızla kursiyer sayımızın daha da artacağına inanıyoruz” dedi.
Kurs duyurularını sosyal medya üzerinden paylaştıklarında yüzlerce mesaj aldıklarını belirten Koç, “Kursiyer profilimiz üniversiteli öğrencilerin yanı sıra akademisyen, eczacı, avukat ve asker gibi farklı meslek gruplarından da oluşuyor. Gelecek dönemde Türkçe öğretimi faaliyetlerimizi, Türkiye’nin kültürel niteliklerini Burundililere tanıtacağımız birbirinden özel faaliyetlerle zenginleştirerek hayata geçirmeyi planlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Yunus Emre Enstitüsü, Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika başta olmak üzere kıtanın farklı bölgelerinde bulunan temsilciliklerinde düzenlenen Türkçe kursları ve gerçekleştirilen kültürel etkileşim faaliyetleriyle Afrikalılarla güçlü bağlar kurmaya devam ediyor.
OGÜNhaber