Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştaylarla müfredatlar sektörel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenerek, eğitimde kalite artırılmaya çalışılıyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi müfredatı günün şartlarına göre yeniliyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik birimleri tarafından program güncelleme çalıştayları yapıldı. Çalıştaylarla müfredatlar hem sektörel ihtiyaçlar hem de güncel çalışmalara göre yeniden düzenlendi. Verilecek eğitimlerde teori ve pratik uyumunun sağlanması, sektörde istihdamın artırılması ve tüm paydaşların önerilerinin dikkate alınması hedefleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın girişimleri ile başlatılan program güncelleme çalıştaylarında bölgenin ihtiyaçları, sektörel ihtiyaçlar ve paydaşların önerileri önem taşıyor.

“Eğitimde kalitenin artması için günümüz ihtiyaçlarına göre güncelliyoruz”
Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Yılmaz, değişen ve dönüşen dünyada her bir programın günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi ve eğitimde kalitenin artırılması için programların günümüz ihtiyaçlarına uygun şekilde güncellenmesinin önemini vurguladı. Güncellemeler yapılırken sektör temsilcilerinin, kamu kurum ve kuruluşların ve akademisyenlerin görüşlerinin alındığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, program müfredatlarının bu çerçevede yeniden düzenlendiğini söyledi. Rektör Yılmaz, yapılan çalışmalarla programların güncelleneceğini, istihdamın artacağını ve paydaşların taleplerinin karşılanacağını ifade ederek, böylelikle eğitim öğretim süreçlerinde verilen teorik bilginin pratikte işlevsel hâle geleceğini vurguladı.

“Bölgesel ihtiyaçlar göz önüne alınarak müfredatlar değerlendirildi”
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde 2024 yılı itibarıyla başlatılan program güncelleme çalıştaylarının tüm programlar için yapılması planlanıyor. Şimdiye kadar Eğitim Fakültesi, Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Erbaa MYO, Pazar MYO ile İletişim ve Tasarımı programlarında çalıştaylar yapıldı. Yapılan çalıştaylara öğretim üyelerinin yanı sıra sektör temsilcileri ile kurum temsilcileri katıldı. Bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak programlar ve müfredatlar değerlendirildi. Program müfredatlarının günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi için görüş ve öneriler alındı. Varsa yeni programların açılması planlanarak, raporlar oluşturuldu.
OGÜNhaber