Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları (DYK) kapsamında okul ziyaretlerinde bulunarak öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Müdür Çay, yaz kurslarında incelemelerde bulundu


1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayan DYK ve yaz okulları ile öğrenciler, tatillerini verimli bir şekilde değerlendirme imkanı buluyorlar. İl Müdürü Emre Çay, yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarını yerinde incelemek üzere Menteşe Şehbal Baydur Ortaokulu’nda, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü eşliğinde sınıfları ziyaret eden İl Müdürü Emre Çay, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Bu kurslara katılarak hem eksiklerini giderdiklerini hem de yeni bilgi ve becerilerle donandıklarını belirten İl Müdürü Emre Çay, Bakanlığın yaz tatiline özel hazırlamış olduğu zengin içerikli etkinlik kitaplarından da mutlaka yararlanmalarını tavsiye ederek verimli ve güzel bir tatil geçirmelerini diledi. Yapılan çalışmalar hakkında öğretmen ve okul yöneticilerinden bilgi alan İl Müdürü Emre Çay, özverili çalışmalarından dolayı her birini tebrik etti.

İl ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılan kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerlerden kurs ücreti alınmazken, akademik derslere yönelik açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına, ortaokul 8. sınıf öğrencileri ile lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri katılıyor. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde veriliyor. Yaz okulu kapsamında spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim olmak üzere dört dalda açılan kurslara ise 2. sınıftan itibaren tüm sınıf kademelerinde öğrenim gören öğrenciler katılabiliyor. 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla başlayan yaz dönemi kursları, 2 aylık sürecin ardından 29 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.
OGÜNhaber