Kastamonu Üniversitesi, QS 2025 Dünya Üniversiteleri bölgesel sıralamasında Avrupa’da listeye girebilen toplam 685 üniversite arasında 601+ olarak yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi, QS 2025 Dünya Üniversiteleri bölgesel sıralamasında

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, her yıl düzenlenen üniversiteler başarı sıralamasını açıkladı. Avrupa’da listeye girebilen toplam 685 üniversite arasında 601+ olarak yer alan Kastamonu Üniversitesi, Türkiye’de 66. sırada, Batı Asya’da ise92 üniversite arasında 61. sırada yer aldı.
QS, 2025 yılı için hazırlanan dünya üniversiteleri bölgesel sıralama listesinde "akademisyen başına düşen atıf", "akademisyen/öğrenci oranı", "uluslararası araştırma ağlarındaki görünüm", "uluslararası öğrenci oranı", "uluslararası akademisyen oranı", "mezun istihdamı", "sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetler", "işverenlere göre saygınlık" ve "akademisyenlere göre saygınlık" husularını dikkate alıyor. Genel değerlendirmede Kastamonu Üniversitesi, uluslararası öğrenci oranı, akademisyen başına düşen atıf sayısı ve fakülte başına düşen makale oranı kategorilerindeki bilime yaptığı katkılar ile adından söz ettiriyor.
Genç bir üniversite olarak Kastamonu Üniversitesi’nin önemli bir listede yer almasının geleceğe yönelik çalışmalarda teşvik edici olduğunu söyleyen Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, gerek akademisyenlere araştırma-geliştirme imkanlarını gerekse öğrencilere akademik, sosyal ve kültürel imkanları daha da iyileştirerek yenilikçi projelerle toplumsal ve ekonomik fayda üretme bilinciyle çalıştıklarını vurguladı. Rektör Topal, ayrıca başarılı olmak için üniversitenin tüm süreçlerinde sürdürülebilir bir kalite odaklı eğitim anlayışı ve sistemi oluşturmanın önemli olduğunu, stratejik hedef olarak bu anlayışı benimsemek ve stratejik plan hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir bir performans gösterme amacında olduklarını ifade etti. Özverili çalışmanın başarının temeli olduğunu belirten Rektör Topal, bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personeli tebrik etti.
OGÜNhaber