Kastamonu Üniversitesi, Erasmus+ 2024 teklif çağrısı döneminde 115 üniversite arasında 14. sırada yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi’nden Erasmus+ KA171 başarısı

Kastamonu Üniversitesi, Erasmus+ 2024 teklif çağrısı dönemi Yükseköğretimde Hareketlilik Projeleri (KA171) başvurularında büyük bir başarıya imza attı. Kastamonu Üniversitesi, başvuru yapan 115 üniversite arasında 14. sırada yer aldı. Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Teklif Çağrıları çerçevesinde, Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumları ile Ortaklık Proje başvuruları sonuçlandı. Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve 16 farklı ülkeden projenin kabul edildiği 2024 Yılı Erasmus+ KA171 projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 154 bin 397 avro hibe almaya hak kazandı.
Kastamonu Üniversitesi, bu kapsamda Nepal, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Filistin, Mısır, Jamaika, Etiyopya, Gana, Güney Afrika, Kenya ve Nijerya gibi 16 ülkedeki üniversitelerle öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirecek. Erasmus+ KA171 projesine ilişkin öğrenci ve personel ilanları, 2024-2025 akademik yılında Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü tarafından web sitesinde duyurulacak. Kastamonu Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü, kabul edilen projelerin çeşitli ülkelerle iş birliğini güçlendireceğini ve öğrencilerin, akademik personellerinin uluslararası deneyim kazanmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Kastamonu Üniversitesi, Erasmus+ KA171 projesi kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’na 2020 çağrısı için sunulan projede 1 ortak ve 16 bin 240 Avro, 2022 yılında 8 ortak ve 50 bin 840 Avro, 2023 yılında ise 16 ülkeden 21 farklı ortak ile 146 bin 765 Avro destek aldı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin belirlediği kalite standartlarına ulaşmada yurtdışı öğrenci ve personel faaliyetlerinin büyük önemi olduğuna dikkat çekerek, yurtdışındaki ortaklar ile iş birliğini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Ayrıca Rektör Topal, Erasmus programı ile daha fazla öğrenci ve personelin uluslararası deneyimlerden faydalanmasını sağlamanın, Kastamonu Üniversitesi’nin kurumsal tanınırlığını artıracağını ve potansiyel iş birliği ortaklıklarının oluşmasındaki önemini vurguladı.
Rektör Topal, Erasmus Koordinatörlüğü çalışanlarına ve süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
OGÜNhaber