Mersin Büyükşehir Belediyesinin kısa süre önce başlattığı ve yoğun ilgi gören dil kulübü ‘Hello Mersin’, yaz tatili boyunca İngilizce ve Almanca dillerinde eğitim vermeye devam ediyor.

’Hello Mersin’de yaz dönemi kursları başladı

Büyükşehir Belediyesinin ‘Hello Mersin’ dil kulübü, günümüzün en temel gerekliliklerinden biri olan yabancı dil konusunda öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. Yaz tatili boyunca çocukların ve gençlerin verimli bir tatil geçirmesinin yanı sıra öğrendiklerini de unutmamasını sağlayan kulüp, interaktif ve eğlenceli ortamı ile yabancı dili öğrenmeyi keyifli hale getiriyor.
Açıldığı günden beri yoğun ilgi gören kulüp; yaz tatili süresince de drama, oyunlar, grup çalışması gibi birçok etkinlikle, dil öğrenmek isteyenlere verimli bir öğrenme süreci sunuyor. Almanca eğitimi sadece yetişkinler için salı günleri saat 18.00’de verilirken, İngilizce eğitimi ortaokul, lise ve yetişkinler için hafta içi her gün 09.00-11.00, 13.30-15.30, 16.00-17.30 ve 18.00-19.30 saatleri arasında veriliyor. Okulda da eğitim almasına rağmen ‘Hello Mersin’i daha eğlenceli ve eğitici bulan öğrenciler, yaz tatilinde de kursa adeta koşarak geliyor.

“Hello Mersin’de yabancı dili eğlenerek öğretiyoruz”
İngilizce ve Almanca konuşma kulübü olarak yaz döneminde de hizmet verdiklerini kaydeden İngilizce Öğretmeni Rezzan Öztekin, “Almanca konuşma kulübü sadece yetişkinler için var. Ortaokul, lise ve yetişkin gruplarımız için de İngilizce eğitimi var. 20 grubumuz var ve her sınıfımız 25 kişiden oluşuyor. Talepler de yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi. Öğrencilerin kulübü çok sevdiğine değinen Öztekin, “İlk geldiklerinde, bir ders olacak önyargısı taşıyorlar. Fakat bizim onların günlük konuşma rutinlerine İngilizceyi dahil ettiğimizi gördükten sonra bu önyargıdan kurtuluyor ve eğlenceli bir şekilde katılım sağlıyorlar” diye konuştu.
‘Hello Mersin’ dil kulübünün ücretsiz hizmet vermesinin, öğrencileri ve velileri çok mutlu ettiğini de vurgulayan Öztekin, “Özelde bu tip kurs ücretleri pahalı olduğu için böyle bir hizmetten dolayı belediyemize çok teşekkür ediyorlar” ifadelerini kullandı. Eğitimin içeriğinden de bahseden Öztekin, “Konuşma kulübünde 7 öğretmen görev yapıyor. Kutu oyunlarımız var. Onun dışında her gün çeşitli oyunlar düzenliyoruz. Konuşma kartları ve oyun grupları planlıyoruz. Bu şekilde yabancı dili eğlenerek öğretiyoruz” şeklinde konuştu.

“Öğretmenlerimiz, takıldığımız noktalarda yardım ediyorlar”
Hello Mersin kulübünde İngilizce derslerine devam eden ve kulübü çok beğendiğini kaydeden 13 yaşındaki Öykü Kara ise “Hello Mersin’de derslerimiz eğlenceli geçiyor. Öğretmenlerimiz, takıldığımız noktalarda yardım ediyorlar. Oyunlar oynuyoruz ve değişik aktivitelerimiz var. Okuldaki İngilizce dersinde pek bir şey öğrenemiyoruz. Burayı duyunca gelmek istedim ve gelince de bırakmak istemiyorum. Burada eğlenerek öğreniyoruz” dedi.
OGÜNhaber