Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı. GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde düzenlenen törende öğrenciler mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

GAÜN’ün genç havacıları mezun oldu

Törende yaptığı konuşmada mezun öğrencilere başarılar dileyen GAÜN Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, GAÜN’ün havacılık ve uzay bilimleri alanında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Yumrutaş, ”Yorulmadan çalıştınız ve zorlu bir sürecin sonunda mezun oldunuz. Sizleri gönülden kutluyorum. Eğitiminiz boyunca derslerde sizlere soru sorabilmeyi, düşündüklerinizi ifade edebilmeyi, fikirlerinizi paylaşmayı, hayal ettiklerinizi tasarlamayı, başkalarının fikirlerine saygı duymayı, herkesle dostluk ve kardeşlik içinde yaşamayı öğretmeye çalıştık. Aldığınız eğitimle beraber zor problemleri çözme kabiliyeti de kazandınız. Tüm bunların sonucunda ise sizlerden; her ne olursa olsun hakkaniyetli ve adil bir insan olmanızı, bildiklerinizi paylaşmanızı, hayal kurmanızı, düşünmenizi, çalışmadan emek vermeden hiçbir şeye sahip olmamanızı, birlikteliğin değerini bilmenizi, ülkemizin gelişmesi için çaba göstermenizi ve katma değer üretmenizi, ailenize ve ülkemize faydalı birer insan olmanızı bekliyoruz” dedi.
Mezunlar adına konuşan Fakülte Birincisi Levent Kılınç ise fakülte birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşadığını söyleyerek, “Havacılık ve Uzay Mühendisliği gibi bir alanda eğitim alma hem zorlu hem de bir o kadar heyecan verici. Bugün sadece bir diploma sahibi değiliz aynı zamanda büyük hayalleri olan ve hayallerinin ötesine geçmeye çalışan bireyleriz. İnsanoğlunun sınırlarını zorlamaya, yeni yollar keşfetmeye ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye hazırız” diye konuştu.
Tören, fakültede dereceye giren ve mezun olan öğrencilere öğretim üyeleri tarafından diploma ve hediyelerinin verilmesi sonrasında coşkuyla keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
OGÜNhaber