Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla 17 ilçe belediyesiyle “Gıda Denetim Koordinasyonu” kurdu. Bu kapsamda ilçe belediyeleri personeline gıda denetimi eğitimi verildi.

Diyarbakır’da sağlıklı gıda için denetim koordinasyonu kuruldu

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen programda Sağlık İşleri Daire Başkanlığı uzman personeli, ilçe belediyelerinde gıda denetimi yapan ekiplere, “Gıda denetimi nasıl yapılmalıdır, hukuki dayanaklar ve gıda mevzuatı” konularını anlattı.
Gıda denetimi gerçekleştiren personel de, teorik ve pratik bir alt yapı oluşturma amacıyla ekiplere gıda mevzuatındaki yönetmelikler hakkında bilgi verdi.
Denetimlerin daha etkili olmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, 17 ilçe belediyesiyle Gıda Denetim Koordinasyonu kurulmasını sağladı.
İlk etapta merkez ve kırsal ilçelerde Büyükşehir Belediyesi adına gıda denetimi yapacak ekiplere gıda denetiminin nasıl yapılacağı teorik olarak anlatıldı. Daha sonra ise birime bağlı gıda denetim ekipleri tarafından ilçelere bizzat gidilerek denetimlerin sahada nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilecek.
Halkın güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak için denetim ve eğitimler devam edecek.
OGÜNhaber