Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, mezun öğrencilere seslenerek, "Unutmayın ki, dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız: Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız" dedi.

Dekan Yalçın: “Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir”

OMÜ Fen Fakültesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 180 mezununu törenle uğurladı. OMÜ Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mezuniyet töreninde konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, mezunlara seslenerek, “Eğitimini tamamlamış bireyler olarak alanlarınızda hizmet etmeye adaysınız. Eğitiminiz burada bitmedi. Bundan sonra da kendinizi geliştirmeye devam etmeniz gerekiyor. OMÜ ailesi olarak her zaman yanınızdayız ve daima bizimle iletişim halinde olmanızı istiyoruz. Girişimlerinizi ve araştırmalarınızı bu süreçte hocalarımızla paylaşabilirsiniz. Teknolojinin ilerlediği çağdayız. Bu yüzden gelişinizi durdurmamanız ve daima ileriye taşımanız gerekiyor bugün mezuniyete katılan bütün akademik kadroyu, mezunlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

“Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir”
48’inci mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Yalçın ise öğrencilere hitaben şunları söyledi:
“Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki, dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız: Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız.”
Törende, Fen Fakültesi Mezunlar Koordinatörü Doç. Dr. Nihat Altınışık ile Fen Fakültesi Kimya Bölümünü birincilikle bitiren Banu Bozoğlu da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreninin sonunda öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.
OGÜNhaber