Bağlar Belediyesi, 5 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) için çeşitli önlemler aldı.

Bağlar Belediyesi'nden LGS önlemleri

Buna göre sınavların yapılacağı okulların güzergahında semt pazarları saat 15.00'a kadar kurulmayacak, gürültü çıkarılmasına izin verilmeyecek.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) için Pazar günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da büyük heyecan yaşanacak.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde belediye ve pazar esnafı dernekleri ortak karar alarak öğrencilerin huzurlu koşullarda sınavı geçirmeleri için bir dizi önlem aldı.

Buna göre Mevlana Halit Ortaokulu ve Birlik Anadolu Lisesi güzergahında Pazar günü saat 15.00'a kadar semt pazarı kurulmayacak, çevrede kurulacak pazarlarda da gürültü yapılmasına izin verilmeyecek.

"GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK"
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla sınav boyunca çevrede görev yapacak olan zabıta ekipleri her türlü önlemi alarak sınavın gürültüsüz ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlayacak.

Sınavın huzurlu geçmesi için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Başkan Beyoğlu,"Sınava girecek tüm yavrularımıza en kalbi duygularımla başarılar diliyorum. Sınavın huzurlu koşullarda geçmesi için gerekli önlemleri aldık. Zabıta ekiplerimiz sınav sonuna kadar hiç bir olumsuzluğa izin vermeyecek." dedi.
OGÜNhaber