Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’de projesi kabul edilen tek üniversite oldu.

ATÜ’den büyük başarı

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ATÜ) içerisinde yer aldığı 11 Avrupa üniversitesinin ortak çabasıyla gerçekleştirilen Avrupa Üniversiteleri Girişimi projesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kabul edildi. ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, 2024 yılında Türkiye’de projesi kabul edilen tek üniversite olduklarını belirtti.
ATÜ’ye 1 milyon Euro bütçe ayrıldı
Rektör Tümay, Avrupa üniversiteleri girişimi projesinin öğrencilerin, personelin ve toplumun yararına Avrupa’nın her yerinden yüksek öğretim kurumları arasında ittifaklar kurmayı amaçlayan iddialı bir AB girişimi olduğunu belirtti. Tümay, girişim, Avrupa üniversiteleri ittifaklarındaki yükseköğretim kurumları arasında uzun vadeli yapısal, stratejik ve sürdürülebilir iş birliğini geliştirerek Avrupa’daki yükseköğretim kurumlarının uluslararası rekabet edebilirliğini artırmak ve Avrupa değerlerini ve kimliğini teşvik etmeyi amaçladığını söyledi.
Rektör Tümay, Avrupa Üniversiteleri çerçevesinde söz konusu değişiklikleri ve imkanları öğrencilerimize ve personelimize sağlamak için Avrupa Birliği tarafından üniversitemize 4 yıl için 1 Milyon Euro bütçe ayrıldığını ifade etti.
OGÜNhaber