Moskova’da Türk Hava Yolları’nında kullandığı uluslararası “Vnukovo” Havalimanı’nda Rusya’ya gelen uçaklarda sağlık ve karantina kontrolleri artırıldı. Bu bilgi, Moskova Rospotrebnadzor yönetiminin Telegram kanalında paylaşıldı.

Vnukovo Havalimanı’nda enterovirüs enfeksiyonu nedeniyle sağlık kontrolü artırıldı

Moskova Rospotrebnadzor yönetimi, “Bazı yabancı ülkelerde enterovirüs enfeksiyonu vakalarının artması nedeniyle Rusya’ya gelen uçaklarda sağlık ve karantina kontrolü artırıldı. Vnukovo Uluslararası Havalimanı’nda enterovirüs enfeksiyonu ve diğer akut bağırsak enfeksiyonlarının yayılmasını önlemeye yönelik tedbirler organize edildi.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, havalimanında terminal A’da, yiyecek ve içecek işletmelerinde, ticaret alanlarında ve Moskova’ya gelen hava yollarının uçaklarında yoğun insan kalabalığının bulunduğu yerlerde dezenfeksiyon rejimi güçlendirildi. Havalimanında, uluslararası ve yurt içi yolcu geliş ve gidiş bölgelerinde bulunan bilgi panolarında enterovirüs enfeksiyonu ve akut bağırsak enfeksiyonlarına karşı alınacak önlemler hakkında bilgilendirici materyaller ve infografikler yayınlandı.
OGÜNhaber