Bloomberg’in kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Washington'daki NATO zirvesinin ardından Florida'ya gidecek ve burada eski ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek.

Orban, NATO zirvesi sonrası Trump'la görüşecek

Ajans, ziyaretin Orban'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Trump arasında arabuluculuk yaptığı yönündeki endişeleri artırabileceğini söyledi.

Bloomberg'e göre toplantının 11 Temmuz'da Donald Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinde yapılması planlanıyor. Ajans ayrıca Viktor Orban'ın zaten Mart ayında Trump ile evinde görüştüğünü de yazıyor.

Bloomberg'in muhatabı, Viktor Orban ile Donald Trump arasındaki muhtemel görüşmenin daha gayri resmi olacağını söyledi.

Kaynak ayrıca, Trump'ın, Orban'dan Rusya ile Ukrayna arasında herhangi bir barış anlaşmasının zeminini hazırlamasını istemediğini de belirtiyor.

Temmuz ayının başında Viktor Orban, Ukrayna başkanı Vladimir Zelensky ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

8 Temmuz'da Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile görüştü ve aynı gün NATO zirvesi için ABD'ye uçtu.

El Pais gazetesinin yazdığına göre, Avrupa Birliği liderlerine yazdığı mektupta Macaristan Başbakanı, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin yıl sonundan önce başlayacağını öne sürdü.
OGÜNhaber