Son dönemde ABD yönetiminin Kiev'e dönük koşulsuz destek politikasını eleştiren Amerikalı milyarder Elon Musk, 2014'te Ukrayna'da yaşanan Maydan olayları ve sonundaki rejim değişikliğinin 'darbe olduğuna hiç şüphe olmadığını' ifade etti.

Elon Musk'tan Ukrayna yorumu: 2014'te yaşanan rejim değişikliği 'darbe' idi

Tesla, SpaceX ve Twitter'ın CEO'su Elon Musk, Ukrayna'da 2014 yılında meydana gelen rejim değişikliğinin 'darbe' olduğuna dair 'hiçbir şüphe olmadığını' belirtti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Musk, 'KanekoaTheGreat' rumuzlu bir kullanıcının, Chicago Üniversitesi Profesörü John Mearsheimer'ın "Ukrayna krizi neden Batı'nın suçu?" başlıklı makalesini paylaştığı gönderisine yanıt verdi.

Musk, 2010'da Ukrayna'da gerçekleştirilen ve Viktor Yanukoviç'in kazandığı seçimlerin 'tartışmalı bir şekilde şaibeli olduğunu', fakat sonrasında yaşananların 'gerçekten de darbe olduğunu' ifade etti.

'Krizin sorumlusu NATO'nun genişlemesi'
'Putin'i kışkırtan liberal yanılgılar' alt başlığını taşıyan 2014 tarihli makalede, Kırım'ın Rusya'ya katılmasının sorumlusunun 'Rusya'nın saldırganlığı' değil, 'NATO'nun genişlemesi' ve Batı'nın Ukrayna'nın iç işlerine müdahale etmesi olduğu vurgulanıyor.

Mearsheimer, "Putin için Ukrayna'nın demokratik yollarla seçilmiş ve Rusya yanlısı devlet başkanının yasadışı bir şekilde devrilmesi - ki kendisi bunu haklı olarak 'darbe' olarak nitelendirdi - bardağı taşıran son damla oldu" ifadelerini kullanıyor.

Musk ise paylaşımında "Bu seçim tartışmalı bir şekilde şaibeliydi, ancak gerçekten de bir darbe olduğuna şüphe yok" değerlendirmesini yaptı.
OGÜNhaber