Van’ın Tuşba ilçesinde yüzmek için Van Gölü’ne girdikten sonra kaybolan şahıs yaklaşık 6 saat sonra kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan şahıs tedavi altına alındı.

Van Gölü’nde kaybolan şahıs sağ olarak kurtarıldı

Edinilen bilgiye göre olay, bugün öğle saatlerinde Tuşba ilçesi sınırları içerisinde bulun Çarparak Adası yakınında Van Gölü kıyısında meydana geldi. Van Gölü’nde bir kişinin boğulduğu ihbarı üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Servis, Van Sahil Güvenlik Komutanlığı, Van Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği, Van ve Bitlis İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Van İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı Arama ekipleri sevk edildi. Bölgede çalışma yapan ekipler, Müslüm Ülgen ve Serhat Elçi’nin cansız bedenlerine ulaştı. Ülgen ve Elci’nin cenazeleri otopsi yapılmak üzere ambulanslarla Van Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Gölge kayıp olan Ramazan B.’yi arama çalışmaları yürüten ekipler, bir balıkçı teknesinin tesadüfen olayın yaşandığı yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bölgeden geçtiği sıraDA Ramazan B.’yi yaklaşık 6 saat sonra sağ olarak kurtardı. Balıkçı teknesi şahsı daha sonra ekiplere teslim etti. Sağlık ekipleri olay yerinde şahsa yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
OGÜNhaber