Kırıkkale’de jandarma ekiplerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 141 bin 973 kişinin GBT sorgusunu yapıldı, 388 aranan kişi yakalandı ve 50 hükümlü cezaevine teslim edildi. Narkotik operasyonlarında ise 87 kişi hakkında adli işlem başlatılırken, çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.

Kırıkkale’de GBT’si sorgulanan 141 bin 973 kişiden 50’si cezaevi hükümlüsü çıktı

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Temmuz ayında gerçekleştirdiği operasyonlarda önemli başarılar elde edildi. Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürülen çalışmalarda, 141 bin 973 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Bu sorgulamalar sonucunda 388 kişinin çeşitli suçlardan arandığı tespit edilirken, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 50 hükümlü cezaevine teslim edildi.
Jandarma ekiplerinin sorumluluk bölgesinde yapılan denetimlerde, 6 ruhsatsız tabanca, 6 ruhsatsız av tüfeği, 8 kurusıkı tabanca ve 211 adet fişek ele geçirildi. Bu denetimler kapsamında 12 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından düzenlenen operasyonlarda ise silahla yağma suçundan 14 yıl hapis cezası bulunan bir hükümlü ve hırsızlık suçlarından 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir başka hükümlü yakalanarak Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Narkotik operasyonlarında 87 şüpheliye adli işlem
Narkotik Olaylarla Mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda da önemli başarılar sağlandı. Uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmak suçlarından toplam 87 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Yapılan aramalarda, 209 gram esrar, 16 gram eroin, 60 gram metamfetamin, 57 gram kannabinoid, 124 kök kenevir, 49 gram kenevir tohumu, 338 adet sentetik ecza hapı, 11 adet uyuşturucu içme aparatı, 240 adet elektronik sigara, 37 paket sigara, 2 bin adet tütün dolu makaron ve 1 adet dedektör ele geçirildi.
Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetim ve operasyonlarına aralıksız devam edeceğini bildirdi.
OGÜNhaber