Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 1 Eylül’de Gazze Şeridi’nde cesetlerine ulaşılan İsrailli esirler Alexander Lobanov ve Carmel Gat’ın ölmeden önceki görüntülerini yayınladı. Kassam Tugayları tarafından İsrail bombardımanlarında ölmemek için 10 kez farklı yerlere transfer edildiklerini belirten İsrailli esirler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini başarısızlıkla suçlayarak, "Bizim canlı olarak serbest kalmamız için yapılan her girişimde başarısızlığa devam ediyorsunuz” dedi.

Kassam Tugayları, 1 Eylül’de cesetlerine ulaşılan İsrailli esirlerin görüntülerini yayınladı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 334 gündür devam ederken, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 1 Eylül’de Gazze Şeridi’nde cesetlerine ulaşılan İsrailli esirler Alexander Lobanov ve Carmel Gat’ın ölmeden önceki görüntülerini yayınladı.

“Anlaşma yapmamak için bizi öldürmeye çalışıyorsunuz”
Görüntülerde konuşan Lobanov, Reim bölgesinden 7 Ekim’de kaçırıldığını belirterek, zor şartlar altında olduklarını ve su, elektrik, yiyecek ve temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldıklarını aktardı. Lobanov, korktuklarını ve Kassam Tugayları tarafından İsrail bombardımanlarında ölmemek için 10 kez farklı yerlere transfer edildiğini ifade etti. Netanyahu hükümetinin 7 Ekim’de başarısız olduğunu ve ihmal edildiklerini aktaran Lobanov, "Şimdi de bizim canlı olarak serbest kalmamız için yapılan her girişimde de başarısızlığa devam ediyorsunuz. Anlaşma yapmamak için bizi öldürmeye çalışıyorsunuz” dedi.
Geride hamile eşini, 2 yaşındaki oğlunu ve hasta anne babasını bıraktığını aktaran Lobanov, Netanyahu yönetimine karşı İsrail halkına sokaklara çıkması çağrısında bulundu.

“Saldırılar nedeniyle buradan canlı çıkıp çıkamayacağımı bilmiyorum"
Diğer İsrailli esir Gat ise İsrail ordusunun saldırılarının sürekli devam ettiğini belirterek, "Saldırılar nedeniyle buradan canlı çıkıp çıkamayacağımı bilmiyorum" ifadelerini kullandı. Netanyahu hükümetine seslenen Gat, "Lütfen bizi ihmal etmeyin ve bombardımanı durdurun, bizim eve dönmemizi sağlayın" dedi.
İsrail halkına eve geri getirilmeleri için protestolara devam etmeleri çağrısında bulunan Gat, "Kimsenin müzakere kapısını kapatmasına izin vermeyin” dedi.
Hamas, söz konusu esirlerin İsrail saldırısında öldüğünü açıklamış, İsrail ise esirlerin Hamas’ın tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti.
OGÜNhaber