TİC Holding Header
  • USD 32.863
  • EUR 35.17
  • Altın 2431.069
  • BIST 100 10671.01
  • Genel

Pınarbaşı, gözünü pandemi sonrasına dikti

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, pandemi sonrasında Pınarbaşı'nın turizm de patlama yaşayacağından emin...
Pınarbaşı, gözünü pandemi sonrasına dikti
İrfan Salcı - Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Pınarbaşı'nın doğa turizmi anlamında Batı Karadeniz’in parlayan yıldızı olduğunu ve pandemi sonrasında turizm de patlama beklediklerini söyledi.

Doğa turizmi noktasında Pınarbaşı'nın yapılan yatırımlarla birlikte kabuğunu kırdığını ifade eden Şenol Yaşar, 2 yıllık başkanlık döneminde birçok altyapı çalışmasını tamamladıklarını ve kısa süre içersinde eksiklerinde giderileceğini ifade etti. Yaşar, TV366’dan İrfan Salcı’ya konuştu. Doğa turizmi ile deniz turizminin birleştirilmesi noktasında Cide-Şenpazar-Pınarbaşı arasında ki dağlık yolun önemine değinen Başkan Şenol Yaşar, “Doğa turizmi ile deniz turizmini birleştirmek için CideŞenpazar-Pınarbaşı arasında ki dağlık yolun yapımı ile ilgili sayın valimiz ile birlikte keşif gezisi yaptık. Burada ki çalışmalar devam ediyor. O yolu kullanılır hale getirdiğimiz taktirde doğa ve deniz turizmini birbirine bağlamış olacağız. Bu yol tamamlandığında Pınarbaşı-Cide arasında ki mesafeyi 120 kilometreden 60 kilometreye düşürmüş olacağız” dedi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“HORMA KANYONU İÇERİSİNDE BULUNAN YÜRÜYÜŞ PLATFORMUNUN TAMAMLATILMASINI SAĞLADIK”
Biz göreve geldiğimizde Horma Kanyonu içerisinde bulunan 3 kilometrelik yürüyüş platformu yarımdı. Bu yürüyüş platformunun tamamlanması veya tamamlanmaması noktasında bir görüş söz konusuydu. Biz yaptığımız görüşmelerde bu yolun tamamlanması gerektiğini ve Ilıca'ya kadar inmesi gerektiğini ifade ettik. Genel anlamda da bu görüş hasıl oldu. Bu noktada girişimleri yaparak yolun tamamlatılmasını sağladık. Bu yürüyüş yolunun tamamlanması ile birlikte Ilıca'ya da ulaşmış olduk. Horma Kanyonu girişinde bulunan alana pandemi şartları içerisinde olmamıza rağmen KUZKA ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde turizme kazandırılabilecek mekanlar inşa ettik. Belediyemize gelir elde edebilmek için Horma Kanyonu girişinde bulunan gişenin işletmeciliğini de bünyemize kattık. 2020 Temmuz ayında Horma yürüyüş platformunu işletir olduk. HORMA’YA 120 BİN ZİYARETÇİ 2020 yılında pandemi olmasına rağmen Temmuz ayından sonra Horma Kanyonu'na 120 bin biletli ziyaretçi geldi. 40 bini sadece Ağustos ayında geldi. 18 yaş altı, 65 yaş üstü, ormancısı, öğretmeni, doktoru, polisi, basın mensubu gibi kişileri de biletsiz olarak sayarsak yaklaşık 80 bin kişinin 2020 Ağustos ayında burayı ziyaret ettiğini görüyoruz. TURİZM PROJELERİ Milli Parklarla yaptığımız istişareler neticesinde Valla Kanyonu’nun Kerte Seyir Terası haricinde Muratpaşa kısmında butgulu bir teras inşasını gerçekleştirdik. Yine bölge müdürümüz ile yaptığımız istişareler neticesinde orada çok güzel bir teras ortaya çıktı. Butgulu terasın yanına bir ziplani projemiz var. Fizibilete çalışmaları yapıldı. Kerte'de ki seyir terasımızın yanına yaklaşık 800 metre yüksekliğinde bir boşluğa doğru sallanacak dev bir salıncak projemiz var. Birçok insanın yapmak için hevesle geleceği bir yer olacak. 850 metre yüksekliği olan Boğankayamevkisinde bir Kuş Kayası var. Buraya planlanan ve konuşulan yarım ay şeklinde dönecek ve tamamı cam olacak bir yürüyüş platformu projemiz var. Buranın yapılması için Milli Parklar ile görüştük ve çalışmalarımız sürüyor. İlçemizde yapılan otel çalışmaları ile birlikte 300 yataklı konaklama alanı Sakarya'dan Samsuna kadar hiçbir yerde yok. Otel çalışmaları tamamlandığında Pınarbaşı'mız böyle bir kapasiteye sahip olacak. Gerçekleştiğinde de markalı bir oteli Pınarbaşı'na kazandırmış olacağız ve insanların buraya gelmesine vesile olacak. Onun için Pınarbaşı, Batı Karadeniz'in turizmde parlayan yıldızı diyoruz. Yüklenici firmanın oteli önümüzde ki sezona yetiştirmek adına gayretleri var.

“İNSANLARIN BURALARI 1 GÜNDE GÖRME VE GEZME ŞANSI YOK”
Etkinlik çeşitliği olması anlamında insanların Pınarbaşı geldiğinde doğal akvaryum niteliğinde ki Horma Kanyonu'nu, vahşi cennet dediğimiz, 12 kilometre uzunluğu yer yer bin 200 metre yüksekliği olan dünyanın derinlikte ikinci büyüklükteki Valla Kanyonu'nu, yine saklı cennet dediğimiz Ilıca Şelalesi'ni, dünyanın dördüncü büyük Ilgarini Mağarası'nı, Mantar Mağarası'nı, Ejder Kuyusu'nu insanların bir günde görme ve gezme şansı yok. Doğa turizmi anlamında özde değil, sözde marka şehir dememizin sebebi bu.

“COĞRAFİ İŞARETLİ BİR ÜRÜNÜMÜZDE VAR; KARAÇORBA”
Coğrafi işaretli ürünümüzde var. Karaçorba, Kastamonu'da bulunan 14 veya 15 tane coğrafi işaretli ürünlerden bir tanesi. Bu Karaçorba'nın yapımı zahmetlidir. Biz bu Karaçorbamızı tanıtmak için yaklaşık 60 bin TL eden Pınarbaşı-Şenpazar-Cide yerel eylem derneğimiz üzerinden karvanı alıp, Kastamonu Valiliği'nin önünde, Nasrullah Meydanı'nda, İstanbul'da, Ankara'da, Malatya'da herhangi bir festivalde, Antep'te ki bir organizasyonda Pınarbarşı'nınKaraçorbası'nı tanıtmak için girişimlerde bulunduk. Muhtemelen Mayıs ayı gibi bu karavan bize teslim edilecek. Teslim edildikten sonra da düşündüğümüz bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız. FOTOMARATON YARIŞMASI İlçemizde ki güzellikleri göstermek ve tanıtmak adına 150 fotoğraf sanatçısının katılımıyla bir 'Fotomaraton' yarışması gerçekleştirdik. Bu ayrı bir güzellik oldu ve ilçede ayrı bir hava yarattı. Doğada ki güzellikleri ortaya çıkartmak adına da iyi bir çalışma oldu.

“50 AKADEMİSYENİ İLÇEMİZDE AĞIRLADIK”
Türkiye'nin turizm fakültelerinden kadar 50 kadar akademisyeni Pınarbaşı'nda 4 gün 3 gece ağırlamak suretiyle bir çalıştay düzenledik. Çalıştay sonunda ilçemizin eksiklerinin neler olduğunu, bu eksiklerin nasıl giderileceğini ve yakın gelecekte başlayacak doğa turizmi ile ilgili Pınarbaşı'nda neler yapılması gerektiği noktasında bir rapor ortaya çıktı ve bu rapor kitaplaştırıldı. Böyle bir çalıştay yapmak bizim için gurur vesilesiydi.

PINARBAŞI’NDA ORTAYA KONULAN BİLDİRGE
Pınarbaşı'nda ortaya konulan bildirge, ilçemizde ki 'huzursuz' arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir bildirge. MHP İlçe Başkanımızın hastanede olduğu esnada, MHP mührünü ilçe başkanımızın haberi olmadan kullanmışlardır. İmza sahibi vatandaşımız ise huzursuzluğunu bir türlü gideremediğimiz bir arkadaşımızdı. Bu bildirge ile ilgili tekzip yayınlandı. Sayın MHP İl Başkanımız Emin Çınar beyin ve ilçe başkanımızın bilgisi dahilinde tekzip yayınlandı. Daha profesyonelce, gelen turiste düzgün hizmet verilmesi noktasında işletme hakkının devrini düşündüğümü ifade ettim. Kendi arkadaşlarımızla da mecliste de çoğunluk bu noktada olunca ihaleye çıktık. Bizde burayı ihale ettik. Eğer tek tek kiraya verseydik tabi ki Pınarbaşı halkı da ihaleye girebilirdi. Ancak dışa dönük olan yüzümüzü profesyonelce işletme şansını sağlayamayabilirdik. Hatta ben Pınarbaşı’nda şirket oluşturulsun esnaflarımız bir araya gelsin. Dışarıya 100 liraya kiraya vereceğimiz dükkanları size 10 liraya kiraya verelim’ dedim. Ama bir işletmecilik ve profesyonelce yönetilsin. Pınarbaşı esnafımız münferit davrandı. Bende münferit davranışın buraya zarar vereceğini düşündüğüm için bütün olarak ihaleye çıktım. Profesyonelliğin olması anlamında şartları biraz ağırlaştırdık. Giren birkaç firma oldu. 2 sefer iptal ettik. Burayı profesyonelce işletecek olan bir firma ihaleyi kazandı. 15-20 gün önce yer teslimini yaptık. Yakın zamanda işletmesine başlanacak.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEKTEN MUTLULUK DUYARIM”
Ben her zaman turizm noktasında Cide, Şenpazar, Azdavay ve Daday ile birlikte hareket etmekten mutluluk duyarım. Ne gerekiyorsa da yapabiliriz. Birlikte olmaktan da gocunmam, mutluluk duyarım. Buraya gelen insanların Cide'ye denize gitmesi, Azdavay'a Çatak Kanyonu'na gitmesi ayrı bir güzellik olur. Dolayısıyla biz istemsek bile bu birlikteliğin önüne geçmek mümkün değil. ŞENOL YAŞAR’IN HAYALİ Benimle başlayan bir süreç değil. Sağ olsun Horma Kanyonu ile ilgili çalışan Kaymakamımız Mehmet Emin Taşçı, buranın yapımında temelinde bulunan Saim Subaşı, yine buranın temelinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak gibi isimlerle başladı. Bayrağı teslim alan ben olarak bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz. Eğer biz bu hayali gerçek edersek Valla Kanyonu'nun iki yakasını bir araya getirme noktasında 730 metre genişliğinde, 800 metre derinlikte ki bu alanda bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje sayın Cumhurbaşkanımızın hayır demeyeceği bir proje. Çünkü bu projenin bir örneği Çin'de, ikinci örneği de bizde olmuş olacak. Bu projeyi hayata geçirebilirsek Kastamonu ve Pınarbaşı'nın adını herkes duyacaktır.

BELEDİYE ÇALIŞMALARI
İlçeye girildiğinde doğa turizminin olduğu bir ilçeye gelindiği belli olsun diye ışıklandırma çalışmalarımız oldu. Bu çalışmada hilal ile yıldızı kullandık. Gece ilçeye girdiğinizde bütün direklerde hilal ve yıldız ile aydınlatılmış bir ilçeye gelmiş oluyorsunuz. İşe yaramayan araçlarımızı elden çıkarttıktan sonra, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun takdirleriyle Türkiye Belediyeler Birliği'nden bir kamyon temin ettik. Öz sermayemizle yangından öncü araç olarak isimlendirdiğimiz bir pikabı da belediyemiz bünyesine katarak araç parkımızı zenginleştirmiş olduk.

SOSYAL BELEDİYECİLİK
Sosyal belediyecilik noktasında yeni doğum yapmış ailelerin evlerine giderek 'Hoş geldin bebek' kampanyası adı altında eşimin de önderliğinde hanım arkadaşların katkısıyla hayırlı olsun dileklerimizi ve küçük bir hediyemizi bıraktık. Düğün salonumuzda bir çalışma yaparak, daha kullanışlı ve daha modern bir yapıya kavuşturduk. Merkez mahalle muhtarlarımızın toplantı yapabilecekleri ortam yoktu. Bu ortamı sağlamak ve onları bir arada bulabilmek adına belediye binamızda bir mekan oluşturduk.

“2 YIL GEÇTİ SEÇİM ATMOSFERİNDEN KURTULAMADIK”
Son olarak Pınarbaşı’nda ki ‘Huzursuzluğa’ değinen Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar konuşmasını şu şekilde noktaladı: “Pınarbaşı’nda seçim biteli 2 sene oldu ama bir türlü seçim atmosferinden kurtulamadık. Yapılan bir kara propaganda ile ilçemiz huzursuz gibi gösteriliyor. Ama Pınarbaşı her haliyle atakta olan, kabuğunu kırmış gelişen ve büyüyen bir ilçedir. Ama bundan huzursuz olan arkadaşlarımız var. Onlar huzursuz olmaya da devam edecekler. Çünkü onlar kendi çıkarlarının peşinde koşan insanlar. Eski bir muhtarımız imara aykırı bir yapı için olur istediler, bende onay vermedim. Birde apart otel mevzusu oldu. 1+1 olarak başlayan bina inşaatı daha sonra belediye ile ilişiğini de kestiğimiz bir fenci arkadaşla iş birliği yaparak otel inşaatı ruhsatı tahsis edilmiş. Hukuksuz bir belge ile TKDK'ya müracaat edilmiş ve TKDK'dan da 500 bin lira hibe alınmış. Sahte belge ile o hibe hak edilmiş, önüme evrak düştüğünde ben o imzayı atmadım. Atmayınca da tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan 500 bin lirayı alamadılar. Bu anlamda ki huzursuzlukları devam edecek. Bir diğer huzursuzluk ise akaryakıt alımı ile ilgili. Devlet ihale kanunu çerçevesinde ihaleye çıktım. Benim ilçemde ki petrol istasyonu ihaleye girip seyretti. İhaleye girip, koşulları yerine getirip, ihaleyi kazanmak gibi bir yola gitmedi. Bu seferde ihaleyi alamayınca bu sefer ilçede huzursuzluk var gibi gösterdiler. İlçede huzursuzluk falan yok. Bu arkadaşlar bu şekilde davrandıkları sürece huzursuz olmaya devam edecekler. Ama biz ilçemizi büyütmeye, ilçemiz için çalışmaya devam edeceğiz.”
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri